Οι σκέψεις για νέες διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο τρεις βουλευτές

«Προειδοποιήσεις» από το στενό επιτελείο του Ανδρουλάκη

«Στήνονται κρεμάλες» στη Χαριλάου Τρικούπη; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό όχι μόνο δεν είναι αρνητική, αλλά υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες που αναφέρουν ότι το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη έχει θέσει υπό καθεστώς παρακολούθησης συγκεκριμένα πρόσωπα και τα περιμένει στη γωνία, προκειμένου να τα οδηγήσει στο «ικρίωμα» της διαγραφής, εάν κάνουν το λάθος να λοξοδρομήσουν από την επίσημη γραμμή του κόμματος.

 

Εκεί λοιπόν που ο Ανδρουλάκης φοβόταν πως εάν διέγραφε εγκαίρως την Εύα Καϊλή υπήρχε ο κίνδυνος να του διασπάσουν το κόμμα όσοι μπορεί να έπαιρναν το μέρος της (αναφερόμαστε φυσικά στο διάστημα πριν ξεσπάσει η εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Κατάρ), τώρα δείχνει να μην τον νοιάζει κάτι τέτοιο και γι’ αυτό στέλνει «απειλητικές προειδοποιήσεις» προς πάσα κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο επίκεντρο της προσοχής της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται τρεις εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι θεωρούνται «ύποπτοι» να προκαλέσουν πρόβλημα στον Ανδρουλάκη με τις δημόσιες διαφοροποιήσεις τους. Σε καθεστώς προληπτικής επιτήρησης βρίσκεται και ένας πολιτευτής του κόμματος, που κατά το παρελθόν κατείχε σημαντικό αξίωμα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Ομως στο στενό επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη οι σκέψεις για «διαγραφές» δεν γίνονται αποδεκτές με απόλυτη ομοφωνία και γι’ αυτό υπάρχουν πρόσωπα που συνιστούν ψυχραιμία και όχι «νταηλίκια» απέναντι σε συντρόφους που μπορεί να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη. Εκτός αν αυτή, φυσικά, αξιολογηθεί ως ύποπτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνος που εισηγείται στον Νίκο Ανδρουλάκη να «πάρει κεφάλια» και να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας επιλογής είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κατά πολλούς ο «σκιώδης» καθοδηγητής του, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται να έθεσε και ζήτημα «αποπομπής» από το κόμμα της πρώην αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, Ζέφης Δημαδάμα, επειδή η τελευταία σε διάφορες τηλεοπτικές της εμφανίσεις δεν συμφώνησε με τη γραμμή του Ανδρουλάκη πως η Καϊλή ήταν «Δούρειος ίππος» της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Την οργή του Αρκά πολιτικού και αντιπροέδρου της Βουλής επιχείρησε να καταλαγιάσει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε το κόμμα να αναστατωθεί εκ νέου με «διαγραφές». Και γι’ αυτό φέρεται να πήρε την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στη Δημαδάμα, προκειμένου να της μεταφέρει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει προς το πρόσωπό της στην ηγετική ομάδα και ταυτόχρονα να της επιστήσει την προσοχή. Η πλάκα είναι πως, όταν εντός του ΠΑΣΟΚ κυκλοφόρησε η φήμη πως μπορεί να τη διαγράψουν, ενεργοποιήθηκαν υποστηρικτικά για την αποφυγή μιας τέτοιας εξέλιξης στελέχη από την ομάδα και του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου.

 

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 30/12/2022