Της Ακρίτα της φταίει (πάλι) ο Μητσοτάκης

Στο σκηνικό στο Μαξίμου

Για την Έλενα Ακρίτα ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που ήταν προβληματικός εχθές στο απαράδεκτο σκηνικό που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ακτιβίστρια «δημοσιογράφο» να κάνει πολιτική δήλωση εν ώρα συνέντευξης των δύο επικεφαλής των κρατών της Ελλάδος και της Ολλανδίας.

Αρχικά στην πρώτη δημοσίευσή της στο Facebook, έγραψε πως υπάρχουν δημοσιογράφοι που εξαγριώθηκαν με την ερώτηση της Ολλανδής και υπάρχουν και δημοσιογράφοι που εξαγριώθηκαν με την απάντηση του Μητσοτάκη.

“Οταν οι δεύτεροι υπερτερούν των πρώτων, τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα για τον κλάδο μας”.

 

 

Σε άλλη ανάρτηση που ακολούθησε η Ελενα Ακρίτα σχολίασε τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη “στην Ολλανδία έχετε την τάση να ρωτάτε ευθέως”, γράφοντας πως είναι “ίσως η μεγαλύτερη προσβολή που έκανε ποτέ πολιτικός για τον κλάδο μας”. Υπογραμμίζοντας πως “είναι ύβρις, είναι ντροπή, είναι προσβολή για τον κλάδο μας να μας απαξιώνει διεθνώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδας” και “πρέπει να αντιδράσει η ΕΣΗΕΑ”.

 

 

Υπενθυμίζεται πως η Ολλανδή δημοσιογράφος ρώτησε τους Κυρ. Μητσοτάκη και Μαρκ Ρούτε “γιατί λένε ψέματα για το μεταναστευτικό και για τα pushbacks που γίνονται στο Αιγαίο”, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι δεν θα δεχθεί να προσβάλλει τον ίδιο και τον ελληνικό λαό.

“Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι σε αυτό το γραφείο να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από γεγονότα, όταν αυτή η χώρα διαχειρίζεται μια άνευ προηγουμένου μεταναστευτική κρίση και διασώζει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ανθρώπους από τη θάλασσα. Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή αποτρέπουμε πλοία που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, και περιμένουμε από την τουρκική ακτοφυλακή να έρθει να τους πάρει και να τους επιστρέψει στην Τουρκία” δήλωσε συγκεκριμένα.