Η Σβίγκου γραμματέας, θέλουν συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και το σαλονικιώτικο… σουβλάκι!

Οι ειδήσεις που μας ''συντάραξαν'' το Σαββατοκύριακο

Έγινε η Σβίγκου γραμματέας

Κορίτσι ημι-πιτσιρικάς κατά το γνωστό ευφυολόγημα του γνωστού πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η νέα γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας στιγμες ευφορίας στις δύσκολες αντικειμενικά ημέρες που περνά η χώρα και οι πολίτες της. Η κυρία Σβίγκου λοιπόν αναλαμβάνει γραμματεύς του (τουλάχιστον προς το παρόν) δεύτερου πολιτικού πόλου της χώρας και μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε κάποιες υπέροχες στιγμές της στην ελληνική τηλεόραση.

Παρακαλώ, απολαύστε ελεύθερα:

Κι άλλο ένα

Πανούσης υπέρ Ανδρουλάκη

Θυμόμαστε όλοι αν μη τι άλλο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Πανούση, έχοντας όχι και τις τόσο κακές εντυπώσεις από εκείνον, σε πλήρη αντίθεση με τον συρφετό που κυβέρνησε την περίοδο 2015 – 2019.

Στηρίζει λοιπόν ο Γιάννης Πανούσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και το εγχείρημα για τη νέα σοσιαλδημοκρατία.

Στο άρθρο του στα ΝΕΑ, περιγράφει την πολιτική καταγωγή(σ.σ ως πασοκογενής) και την έντονη δράση του στο χώρο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1978-1983, ενώ υπενθυμίζει ότι αποχώρησε το 1989. Ο κ. Πανούσης υπογραμμίζει ότι «αν και ουδέποτε απέκτησα κάποιο κομματικό αξίωμα[π.χ μέλος Κ.Ε,Ν.Ε κλπ], πολλά οφείλω στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, μερικά και λόγω του ΠΑΣΟΚ.Θα ήμουν ο τελευταίος που θα έριχνε ανάθεμα πίσω του, επειδή το ΠΑΣΟΚ ή εγώ αλλάξαμε».

Επισημαίνει ότι είχε καλή σχέση με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά αλλά και με πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σε ότι αφορά στο σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συνύπαρξή μας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη[εγώ ως Πρύτανης κι εκείνος ως φλογερός φοιτητής της ΠΑΣΠ] μου έδωσαν το ηθικό δικαίωμα να παραστώ ως προσκεκλημένος του Προέδρου στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ». Και καταλήγει, αιτιολογώντας την πολιτική στάση που θα κρατήσει: «Δεν νομίζω όμως ότι η [επαν]εμφάνισή μου στο χώρο,ύστερα από 33 χρόνια[1989-2022], μου επιτρέπει να παίζω το ρόλο του’κήνσορα’, του ‘αστέρα’ ή της ‘μεταγραφής’ στη νέα πορεία του Κινήματος. Προφανώς θα στηρίξω το εγχείρημα της Σοσιαλδημοκρατίας του Ν.Ανδρουλάκη καθώς εντάσσεται στην πάγια άποψή μου [πρωτοδημοσιευθείσα πριν από 20 χρόνια] για την ανάγκη δημιουργίας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Αριστεράς[ΣΟ.ΔΗ.Α]».

Πώς παίζει το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Μαθαίνω ότι ήδη μεταξύ στρατιωτών στα στρατόπεδα των ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ συζητιέται έντοτα η σκέψη για συγκυβέρνηση του ενός με τον άλλον, γιατί τους ενώνει το σύνθημα ”να πέσει η δεξιά”.

Καλό θα ήταν να το προσέξει ο κύριος Ανδρουλάκης αυτό, εκτός αν θέλει το πολιτικό του μέλλον να είναι πιο σύντομο από το πολιτικό του παρελθόν…

Αποφάσισε το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης: Είναι σουβλάκι, όχι καλαμάκι

Θέση στην αιώνια διαμάχη Αθήνας – Θεσσαλονίκης, για το πώς ονομάζεται το εθνικό μας φαγητό, σουβλάκι ή καλαμάκι πήρε το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης με ανάρτηση του στα social media.

«Το σουβλάκι είναι σουβλάκι και όχι καλαμάκι!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση στο Facebook, με φωτογραφίες του κου Τσούνη, του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, και την αμερικανίδα πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα κυρίες και κύριοι της Αμέρικα, ότι μπορεί να είμαστε σύμμαχοι, μπορεί να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις έβερ, αλλά στο καλαμάκι και το σουβλάκι, θέση παίρνουμε μόνο εμείς. Στέι άουτ οφ δις που λέτε και στο Ουάσινγκτον Ντι Σι!

Καλή εβομάδα εβριμπάντι, από τη στήλη Dark Side