Οι Βρετανοί κι ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, η Κεραμέως και η αντιπρόεδρος Αχτσιόγλου

Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο...

Πιστοί στο ραντεβού μας εδώ μαζί, θα παρατηρούμε κάθε μέρα την επικαιρότητα μέσω της Dark πλευράς της.

Αμετακίνητη η Κεραμέως

Αμετακίνητη φαίνεται λοιπόν να είναι στο κυβερνητικό σχήμα η Υπουργός Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία όπως εύστοχα αναφέρει και η στήλη Big Mouth του PowerGame, έχει σπάσει αυγά κατά τη θητεία της στο συγκεκριμένο υπουργείο. Ωστόσο σε αυτό το υπουργείο, όσες ομελέτες κι αν φτιάξεις από τα σπασμένα αυτά αυγά, είναι τέτοιες οι παθογένειες που συνεχώς θα εμφανίζονται μπροστά.

ΠΑΣΟΚ συνεργασία

Είδα ότι ο νέος πρόεδρος Νίκος προσπαθεί να ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ενώ είναι εύστοχη κίνηση καθώς έχει μπροστά του χρόνια και μπορεί να κερδίζει το έδαφος που χάνουν οι άλλοι δύο, τίθεται το ερώτημα και θα τίθεται όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, ίσως τις πιο σημαντικές κάλπες της Μεταπολίτευσης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Δεν γίνεται ο πρόεδρος Νίκος να βγάλει την ουρά του απ’ έξω, γιατί εδώ τίθενται πολύ σοβαρά διλήμματα για την πρόοδο και την κανονικότητα στη χώρα. Θα μου πείτε και τι να κάνει; Να πει ότι θα συνεργαστεί με τον τάδε ή με τον δείνα; Όχι απαραίτητα. Αλλά να είναι προετοιμασμένος και να απαντάει πιο συγκεκριμένα. Το δεν συνεργάζομαι με κανέναν, αλλά θα συνυπάρξω σε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, ε δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο.

Τεμπονέρας στο όνομα

Προκαλεί θετική εντύπωση η πολιτική ενεργοποίηση του νεαρού Διονύση Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ) υιού του Νίκου. Δικηγόρος – Εργατολόγος, αρκετά διαβασμένος και άρτια τοποθετημένος με αξιοπρέπεια και σωστές κινήσεις. Διαγράφεται όμορφο μέλλον για τον νεαρό, αρκεί να μην εγκλωβιστεί κι εκείνος στις αέναες και φαύλες ρητορίες της αριστεράς.

Οι Βρετανοί και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι οι Βρετανοί προσπαθούν για άλλη μια φορά να τα γυρίσουν όλα τούμπα. Μια κλοπή με λεία τέτοιου βεληνεκούς, δεν την αναγνωρίζουν εύκολα. Το 2021 το Φθινόπωρο, όταν και ο Κυριάκος επισκέφθηκε τον Μπόρις, τότε ο Βρετανός τον παρέπεμψε στο Βρετανικό Μουσείο για να λύσει το πρόβλημα. Τώρα, το βρετανικό μουσείο παραπέμπει την Ελλάδα στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, λέγοντας πως τα έσωσαν τα μάρμαρα. Η κυρία Μενδώνη και σωστά, ζητά να λυθεί το θέμα διακυβερνητικά, ειδικά μετά την προτροπή της Unesco με ανακοίνωση υπέρ της Ελλάδος. Κοινώς, εμείς είπαμε ότι θα τα πάρουμε κι αυτοί είπαν ότι θα μας τα δώσουν αλλά από το μουσείο και μετά εμείς είπαμε ότι θα τα πάρουμε από εκεί, αλλά μετά αυτοί είπανε ότι θα μας τα κρατήσουν ενώ εμείς είπαμε ότι θα τα πάρουμε και μετά μπήκαν και οι τρίτοι και είπαν ότι πρέπει να τα πάρουμε. Αυτό ακριβώς, τίποτ’ άλλο…

Η αντιπρόεδρος Αχτσιόγλου

Μετά την άνετη επικράτηση στην Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ της Έφης Αχτσιόγλου, υπάρχουν εισηγήσεις αλλά και σκέψεις του προέδρου Αλέξη για τοποθέτηση της κας Αχτσιόγλου στην αντιπροεδρεία του κόμματος. Μεγάλη υποχώρηση πάντως θα είναι αυτή στην Πγιονκ Γιανγκ της Κουμουνδούρου υπό τον Έλληνα Κιμ Γιονγκ Ουν…