Βρετανία: Καταγράφηκε μόλις ένας θάνατος από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Νούμερο που είχε να καταγραφεί εδώ και εννέα μήνες

Η Βρετανία κατέγραψε μόλις έναν θάνατο από κορωνοϊό την τελευταία ημέρα και πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμός εδώ και εννέα μήνες, ενώ τα κρούσματα του ιού έχουν πέσει σε επίπεδα Σεπτεμβρίου.

 

 

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν πως για μόλις τρίτη φορά από την έναρξη της πανδημίας παρατηρείται τόσο χαμηλός απολογισμός θανάτων. Στις 30 Ιουλίου του 2020 δεν κατέληξε κανείς στη χώρα, ενώ στις 3 Αυγούστου καταγράφηκε επίσης ένας θάνατος.

 

 

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 1.649 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, περίπου 500 λιγότερα από την προηγούμενη Δευτέρα. Πρόκειται για τον μικρότερο απολογισμό κρουσμάτων του ιού από τις 2 Σεπτεμβρίου, πριν βγει εκτός ελέγχου το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Πάντως, όπως σημειώνεται στα βρετανικά Μέσα, τα νούμερα τείνουν να είναι χαμηλότερα τις Δευτέρες επειδή γίνονται λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριο.

 

 

Το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Την ίδια στιγμή, η Βρετανία ξεπέρασε το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του κορωνοϊού καθώς έγιναν ακόμα 250.000 την τελευταία ημέρα. Περίπου 34,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και 15,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Το 30% όλων των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον ιό.

 

 

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ χαιρέτησε το μεγάλο επίτευγμα των 50 εκατομμυρίων εμβολιασμών και επανέλαβε πως θα έρθει ένα «σπουδαίο» καλοκαίρι για τους Βρετανούς. Επίσης, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως δεν βρίσκει κάποιον λόγο να μην συνεχιστεί η χαλάρωση των μέτρων στις 17 Μαΐου.