Βρετανία: Ετοιμάζεται για πρόγραμμα τρίτης δόσης εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 50

Με σκοπό να εξαλειφθεί η απειλή μόλυνσης μέχρι τα Χριστούγεννα

Ενα έξτρα πρόγραμμα ανοσοποίησης, με τρίτη δόση εμβολίου, φαίνεται ότι ετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού The Times τις οποίες αναμεταδίδει το Reuters.

 

 

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, όλοι οι άνω των 50 Βρετανοί θα κάνουν ένα τρίτο εμβόλιο το Φθινόπωρο, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή μόλυνσης ως τα Χριστούγεννα.

 

 

Οι δοκιμές για το σχέδιο αυτό, που έχει δύο εκδοχές, βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη του Chris Whitty, αρχίατρου της Αγγλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

 

 

Το πρώτο σχέδιο που εξετάζεται είναι να χορηγηθεί ως τρίτη δόση ειδικά τροποποιημένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση των νέων παραλλαγών. Το δεύτερο σχέδιο είναι να χορηγηθεί μια ακόμη δόση των ήδη υπαρχόντων εμβολίων, δηλαδή της Pfizer, της AstraZeneca και της Moderna.

 

 

Συνολικά περισσότερα από 34,6 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία έλαβαν μια πρώτη δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τρίτη.

 

 

Η Βρετανία, με πληθυσμό 67 εκατομμυρίων, έχει συνάψει συμφωνίες για πάνω από 510 εκατ. δόσεις οκτώ διαφορετικών εμβολίων COVID-19, μερικά από τα οποία παραμένουν υπό ανάπτυξη.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα αγοράσει επιπλέον 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο το Δεκέμβριο που ξεκίνησε τον εμβολιασμό των πολιτών της, ενώ τη Δευτέρα κατέγραψε μόλις ένα θάνατο από Covid-19 και χθες 4.