ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ-ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

ΠΟΥ:Περισσότερα από 292.000 μέσα σε 24 ώρες

22:37
31.07.2020

Άσχημη είναι η επιδημιολογική εικόνα παγκοσμίως.

 

 

Αύξηση-ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, με το σύνολό τους να αυξάνεται κατά 292.527, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

 

 

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με ημερήσια αναφορά. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 6.812. Οι τέσσερις χώρες έχουν κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων. Η προηγούμενη αύξηση-ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ ήταν 284.196 στις 24 Ιουλίου. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 9.753 στις 24 Ιουλίου, στη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει σημειωθεί ποτέ. Οι θάνατοι ήταν κατά μέσο όρο 5.200 ημερησίως τον Ιούλιο, συγκριτικά με έναν μέσο όρο 4.600 θανάτων ημερησίως τον Ιούνιο.

 

 

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ

 

Σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσια αύξηση-ρεκόρ στις μολύνσεις από κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν διπλάσια από τον αριθμό που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, που δείχνει μια συγκεντρωτική εικόνα της πανδημίας σε κάθε περιφέρεια του κόσμου.

 

 

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται επίσης στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Βολιβία, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτά που κατέγραψαν μαζί οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Οι μολύνσεις αυξάνονται στη Βραζιλία, που είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 17.400.000 κρούσματα και σχεδόν 675.000 θάνατοι παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.