Νότια Αφρική: 24.000 κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

181 ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Δραματική είναι η κατάσταση και στη Νότια Αφρική.

 

 

Περίπου 24.000 μέλη του υγειονομικού προσωπικού στη Νότια Αφρική μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό αφότου ξεκίνησε η πανδημία τον Μάρτιο και 181 έχουν πεθάνει, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Μκουίζε.

 

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 5% των συνολικών κρουσμάτων Covid-19 στη Νότια Αφρική, διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

 

 

Τουλάχιστον 8.000 θάνατοι από κορωνοϊό

 

Με 521.318 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τουλάχιστον 8.000 θάνατοι, η Νότια Αφρική είναι η πιο πληγείσα χώρα της αφρικανικής ηπείρου. Μόνο στη χώρα αυτή έχουν καταγραφεί περισσότερα από τα μισά κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Αφρική.

 

 

Είναι επίσης η πέμπτη χώρα στον κόσμο σε όρους επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όμως ο επίσημος αριθμός των θανάτων είναι σε μεγάλο βαθμό κατώτερος του πραγματικού, σύμφωνα με ειδικούς.

 

 

Σαράντα έως πενήντα χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν από Covid-19 έως τα τέλη του έτους στη χώρα, σύμφωνα με επίσημες προβολές. Η Νότια Αφρική επέβαλε στα τέλη Μαρτίου ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο, προτού χαλαρώσει τους περιορισμούς στη συνέχεια. Μπροστά στην αύξηση των μολύνσεων, τα σχολεία έκλεισαν και πάλι για έναν μήνα και επανήλθε η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.