Νέα Ζηλανδία: Ξανά σε καραντίνα το Όκλαντ

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Τι αναφέρεται στην εντολή της Πρωθυπουργού.

 

 

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, έδωσε εντολή για την επιβολή εκ νέου καραντίνας στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, μετά την εμφάνιση για πρώτη φορά εδώ και 102 ημέρες κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

 

 

Τέσσερα κρούσματα νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν σε μια οικογένεια που ζει στο Οκλαντ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι παραμένει άγνωστο από πού μολύνθηκαν.

 

 

«Επειτα από 102 ημέρες έχουμε τα πρώτα κρούσματα Covid-19 που καταγράφονται εκτός των εγκαταστάσεων που προορίζονται για απομόνωση ή καραντίνα (…), μολονότι εργαστήκαμε πολύ σκληρά όλοι για να αποτρέψουμε αυτό το σενάριο», δήλωσε η Aρντερν. «Eχουμε σχεδιασμό και είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό το σενάριο», καθησύχασε ωστόσο η ίδια.

 

 

Μόλις χθες, Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, απέτισε φόρο τιμής στη Νέα Ζηλανδία επειδή κατάφερε «να εξαλείψει γρήγορα τον ιό».

 

 

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει καταγράψει 22 θανάτους από Covid-19 σε πληθυσμό περίπου 5.000.000 κατοίκων, δεν είχε αναφέρει κρούσμα τοπικής μετάδοσης από την 1η Μαΐου.

 

 

Ετσι, οι Νεοζηλανδοί επανήλθαν σε σχεδόν φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, χωρίς μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, και οι πολίτες μπορούσαν ξανά να παρευρίσκονται σε αθλητικά ή πολιτιστικά γεγονότα.

 

 

Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές δεν σταμάτησαν να προειδοποιούν τον πληθυσμό για τον κίνδυνο ενός «αναπόφευκτου» δεύτερου κύματος μολύνσεων από SARS-CoV-2.

 

 

Από αύριο, Τετάρτη, το Οκλαντ θα βρίσκεται σε lockdown για τουλάχιστον τρεις ημέρες και κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα επιβληθούν εκ νέου στην υπόλοιπη χώρα.