Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 ιατρικού προσωπικού έχουν μολυνθεί στην Γκάνα

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΥΜΑ - ΑΜΠΟΑΓΚΙΕ

Άσχημη είναι η κατάσταση στην Γκάνα.

 

Περισσότεροι από 2.000 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην Γκάνα αφότου ξέσπασε η πανδημία, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

 

«Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων μεταξύ των επαγγελματιών υγείας είναι 2.065», είπε ο Πάτρικ Κουμά-Αμποάγκιε, ο γενικός διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας υγείας. Παρά τον μεγάλο αριθμό των μολύνσεων, μόνο 6 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν πεθάνει από την Covid-19.

Η Γκάνα, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα εντοπισμού των κρουσμάτων στην υποσαχάρια Αφρική, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 26.125 μολύνσεις και 139 θανάτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, ήδη από τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη ένωση ιατρών της χώρας διαμαρτυρόταν για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για τους πολίτες και ιδιαίτερα για το προσωπικό των νοσοκομείων.

 

Ο Κουμά-Αμποάγκιε επέμεινε ότι πρόσφατα «ο αριθμός των μολύνσεων μεταξύ των επαγγελματιών υγείας μειώθηκε σημαντικά» χάρη στην καλύτερη διανομή του προστατευτικού εξοπλισμού. Η κυβέρνηση προχώρησε επίσης σε φοροαπαλλαγές και σε μπόνους για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.