Ιταλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους θα είναι και στην Ιταλία, μέχρι και τις 15 Αυγούστου.

 

 

 

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στην Ιταλία ως τις 15 Αυγούστου. Την απόφαση ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

 

 

Οπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει, όμως, μέλη της πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί παράταση της ισχύος του συγκεκριμένου μέτρου, όπως και της υποχρέωσης τήρησης της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας του ενός μέτρου για τις διαπροσωπικές επαφές.

 

 

 

Στο μεταξύ, πάνω από οκτώ χιλιάδες επιβάτες που είχαν αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τραίνο την Κυριακή, διότι οι σιδηροδρομικές εταιρίες δεν πρόλαβαν να συμμορφωθούν με την απόφαση που ορίζει ότι ένα στα δυο καθίσματα μέσα στα βαγόνια πρέπει να παραμένει κενό.

 

 

 

Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι (όλοι στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) και σημειώθηκαν διακόσια τριάντα εννέα νέα κρούσματα.

 

 

 

Οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να τηρήσουν με προσοχή τις αποστάσεις ασφαλείας στις παραλίες και στα κλαμπ και προσθέτουν ότι οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες θα είναι καθοριστικής σημασίας, για να μπορέσει να παραμείνει υπό έλεγχο η όλη κατάσταση.