Ιταλία: Εξτρα μέτρα για τον κορωνοϊό ενόψει Δεκαπενταυγούστου

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Αυξάνονται τα μέτρα στην Ιταλία, ενόψει του Δεκαπενταυγούστου.

 

 

Οι ιταλικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

 

 

 

Εκλεισαν 100 εμπορικά που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

 

Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, μετά από σειρά ελέγχων, διατάχθηκε το κλείσιμο 100 εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων δεν τύχαιναν σεβασμού οι κανόνες για χρήση μάσκας και τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων, την ώρα που υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

 

 

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέτος δεν πρόκειται να επιτραπούν οι βραδινές έξοδοι στις παραλίες σε παρέες οι οποίες συνήθιζαν να πίνουν και να συζητούν σχεδόν μέχρι τα χαράματα. Ειδικές αποφάσεις με τις οποίες απαγορεύεται η χρήση των ελεύθερων πλαζ κατά τις νυχτερινές ώρες ελήφθησαν από τη Σικελία μέχρι την κεντρική περιφέρεια Μάρκε και την Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι.

 

 

Στο θέρετρο της Τσέρβια, στην Αδριατική θάλασσα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελικά το καθιερωμένο «θέαμα πυροτεχνημάτων», αλλά με αυστηρά περιορισμένη συμμετοχή τουριστών, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

 

Στη Σικελία, παράλληλα, απαγορεύθηκε η λειτουργία των κλειστών κλαμπ και ντίσκο και πρόκειται να αυξηθούν οι έλεγχοι για την αποφυγή συνωστισμών. Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, ο κυβερνήτης Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο εξής θα πραγματοποιούνται σε όλους τους πολίτες που φθάνουν από χώρες «υψηλού κινδύνου».

 

 

Μάσκες κορωνοϊού και στα σκάφη

 

Στην Καμπανία, τέλος, με πρωτεύουσα τη Νάπολι, ο περιφερειάρχης Βιντσέντσο Ντε Λούκα έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας και των καραμπινιέρων για να μπορέσει να διαπιστωθεί κατά πόσον οι επιβάτες μικρών και μεγάλων σκαφών φορούν προστατευτική μάσκα.