Ιταλία: 1.434 νέα κρούσματα κορωνοϊού

14 ΑΚΟΜΑ ΝΕΚΡΟΙ

Ίδια μέρα με τα ελληνικά σχολεία ανοίγουν και τα ιταλικά.

 

 

Στην Ιταλία διαγνώστηκαν 1.434 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες είχαν καταγραφεί 1.370 νέα κρούσματα και δέκα νεκροί.

 

 

Οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι συνολικά 150, επτά περισσότεροι από χθες. Επίσης, 1.778 ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία, μια αύξηση 18 εισαγωγών σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

 

 

Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται 32.806 άνθρωποι, σχεδόν χίλιοι περισσότεροι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Λομβαρδία (218) και η Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολη (203). Μόνο στη μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα σήμερα δεν καταγράφηκαν νέες μολύνσεις.

 

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά η σχολική χρονιά

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 14 του μηνός. Εξαιρούνται περιοχές όπως της Νάπολης, της νότιας περιφέρειας Μπαζιλικάτα και της Σαρδηνίας, οι οποίες αποφάσισαν να αναβάλουν κατά τουλάχιστον μια εβδομάδα την επαναλειτουργία των σχολείων.