Ισπανία: Μερικό lockdown στη Μαδρίτη

ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Τι δείχνουν τα στοιχειά.

 

 

Επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ισπανία, η μητροπολιτική περιοχή της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Παρασκευή τον περιορισμό της ελευθερίας μετακινήσεων για το περίπου 13% του πληθυσμού της.

 

Σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εκτίναξη των μολύνσεων του κορωνοϊού που καταγράφεται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, ο Δήμος παίρνει πιο αυστηρά μέτρα. Η χώρα κατέγραψε ρεκόρ 12.000 κρουσμάτων σε ένα μόλις 24ωρο την περασμένη εβδομάδα.

 

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας για του κατοίκους της Μαδρίτης

 

Οι κάτοικοι των πλέον πληγεισών περιοχών από την πανδημία του κορωνοϊού, τους οποίους αφορά το μέτρο, πάνω από 850.000, θα μπορούν να βγαίνουν εκτός των συνοικιών τους για να πάνε να εργαστούν, να πάνε στον γιατρό ή να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, δήλωσε η πρόεδρος της περιφέρειας των 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο.

 

Ως 6 άτομα οι συναθροίσεις λόγω κορωνοϊού

 

Γνωστοποίησε επίσης ότι οι συναθροίσεις θα επιτρέπονται με τη συμμετοχή 6 προσώπων από 10. Σύμφωνα με την Αγιούσο, η πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους θα περιοριστεί, στην ίδια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

 

 

«Πρέπει να αποφύγουμε το lockdown, πρέπει να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή», επισήμανε η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης, που πλήττεται πιο έντονα από την πανδημία του κορωνοϊού.