Ισπανία: Αυξήθηκαν σημαντικά κρούσματα κορωνοϊού το Σαββατοκύριακο

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Δραματικά εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία.

 

 

Η Ισπανία ανακοίνωσε ένα αθροιστικό σύνολο 278.782 κρουσμάτων κορωνοϊού, σε σχέση με τις 272.421 περιπτώσεις την Παρασκευή, με τον αριθμό να περιλαμβάνει αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν ήδη αποθεραπευτεί.

 

 

Ένα σύνολο 855 νέων κρουσμάτων διαγνώστηκε την Κυριακή, ενώ το υπουργείο παρακολουθεί 361 εστίες σε όλη τη χώρα. Η Ισπανία δεν ανακοινώνει ημερήσια στοιχεία για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι πως τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού προμηνύουν την έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

 

 

Ακυρώνονται δρομολόγια προς την Ισπανία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
 

 

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2.com ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει τα δρομολόγιά της από τη Βρετανία για τέσσερις προορισμούς στην Ισπανία, αφού η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι τουρίστες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους στη χώρα.

 

 

«Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ισπανία από το Ηνωμένο Βασίλειο, πήραμε την απόφαση να διακόψουμε τις πτήσεις μας και τα προγράμματα διακοπών για την Κόστα δε Αλμερία, το Αλικάντε, τη Μάλαγα και τη Μούρθια, από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τη 16η Αυγούστου», αναφέρεται σε ανάρτηση της εταιρείας στο Twitter.

 

 

Η Jet2.com, που ανήκει στον όμιλο Dart Group, έκανε γνωστό ότι διακόπτει τις πτήσεις της και προς το Φάρο της Πορτογαλίας, μέχρι τις 16 Αυγούστου. Την Κυριακή το TUI ανέστειλε επίσης όλες του τις προγραμματισμένες πτήσεις προς την Ισπανία.