Γερμανία: Έτοιμα τα πρωταθλήματα να υποδεχθούν συγκεκριμένο αριθμό φιλάθλων στα γήπεδα

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με φόντο τον κορωνοϊό, προσαρμόζεται ο αθλητισμός στη Γερμανία.

 

 

Οι σύλλογοι της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία δήλωσαν σήμερα ότι είναι προετοιμασμένοι να επιτρέψουν την είσοδο ενός συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδά τους από την επόμενη σεζόν, εάν οι πολιτικές αρχές της χώρας ανάψουν το «πράσινο φως» σε λίγες ημέρες.

 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας (DFL), Κρίστιαν Ζάιφερτ, δήλωσε ότι η πιθανότητα παρουσίας φιλάθλων εντός των σταδίων εξαρτάται αποκλειστικά από το αν θα το επιτρέψει η πολιτική ηγεσία.

 

 

«Το αν και πότε οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στα στάδια δεν είναι απόφαση για την DFL, αλλά για τους πολιτικούς ηγέτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζάιφερτ σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Η DFL δεν περιμένει ή απαιτεί κάτι, αλλά προετοιμαζόμαστε να κάνουμε αυτό το μικρό βήμα (σ.σ.: να επιτρέψουν την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες) όταν έρθει η ώρα».

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Υγείας των κρατιδίων της Γερμανίας πρόκειται να συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα. Η νέα σεζόν της Bundesliga αρχίζει στις 18 Σεπτεμβρίου.

 

 

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει μόνο με μικρά βήματα. Δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης για τους πολιτικούς, προκειμένου να ανάψουν το ”πράσινο φως” για γεμάτα στάδια. Αυτό θα συμβεί με βήματα. Θα πρέπει να επανακτήσουμε την κανονικότητα με μικρά βήματα», συμπλήρωσε ο Ζάιφερτ και τόνισε ότι, εάν επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα, δεν θα υπάρχουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Επίσης, δεν θα υπάρχουν κερκίδες ορθίων και δεν θα πωλείται αλκοόλ.

 

 

«Κανείς στην DFL δεν θα απαιτήσει ένα συγκεκριμένο νούμερο φιλάθλων. Αυτό θα ήταν ανεύθυνο», κατέληξε ο Ζάιφερτ.

 

 

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα και οι γερμανικές αρχές φοβούνται ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις με μεγάλο αριθμό θεατών έως τις 31 Οκτωβρίου.