Φάουτσι: Συνηθισμένο να διακόπτονται οι δοκιμές ενός εμβολίου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Τι δήλωσε ο Επικεφαλής Επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

 

 

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Αντονι Φάουτσι δήλωσε ότι η απόφαση της AstraZeneca να σταματήσει τις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της για τον κορωνοϊό είναι ατυχής, αλλά δεν αποτελεί ασυνήθιστο μέτρο ασφάλειας στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου.

 

 

Η AstraZeneca ανακοίνωσε τη διακοπή των κλινικών δοκιμών, περιλαμβανομένων των δοκιμών τελευταίων σταδίων, για να επιτραπεί σε ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή η αξιολόγηση των όρων ασφαλείας, έπειτα από την προσβολή ενός από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές από ασθένεια η φύση της οποίας δεν ανακοινώθηκε.

 

 

Δεν είναι ασυνήθιστη αυτή η διακοπή στην ανάπτυξη εμβολίων

 

Ο Φάουτσι, επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, δήλωσε ότι η διακοπή αυτή δεν είναι ασυνήθιστη στην ανάπτυξη ενός εμβολίου και πως ελπίζει ότι η εταιρία θα προχωρήσει στις δοκιμές του.

 

 

«Το συγκεκριμένο υποψήφιο (εμβόλιο) από την εταιρία AstraZeneca είχε μια σοβαρή παρενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι βάζεις σε αναμονή τους υπόλοιπους από τους μεμονωμένους εθελοντές που έχουν εγγραφεί έως ότου μπορέσεις να βρεις τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Φάουτσι στο δίκτυο CBS.

 

 

«Ευελπιστούμε ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα»

 

«Είναι πραγματικά μια από αυτές τις δικλείδες ασφαλείας που έχεις σε κλινικές δοκιμές όπως αυτή, άρα είναι ατυχές που συνέβη αυτό», δήλωσε ο Φάουτσι. «Ευελπιστούμε ότι θα το επιλύσουν και θα είναι σε θέση να προχωρήσουν με το υπόλοιπο της δοκιμής αλλά δεν ξέρει κανείς. Θα χρειαστεί να το ερευνήσουν περαιτέρω». Το εμβόλιο, που αναπτύσσει η AstraZeneca μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πιθανόν το κορυφαίο στον κόσμο υποψήφιο εμβόλιο και το πλέον προηγμένο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή του.