Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το εμβόλιο της Pfizer

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

«Πράσινο» φως από την Κομισιόν.

 

Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου για τον κορωνοϊό από την Κομισιόν.

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ), ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

 

Pfizer: Έτοιμη για τη διανομή των εμβολίων στην Ευρώπη

 

Έτοιμοι να διανείμουν τα εμβόλια στις χώρες της ΕΕ, δήλωσαν νωρίτερα ο πρόεδρος της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά και ο πρόεδρος της Biontech, Ουγκούρ Σαχίν.

 

 

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την θετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, αλλά και την επικείμενη έγκριση του εμβολίου από την Κομισιόν αργότερα σήμερα, οι επικεφαλής των φαρμακευτικών πίσω από το φαρμακευτικό σκεύασμα ενάντια στον κορωνοϊό, δήλωσαν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη διανομή στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας.

 

 

«Μια πολύ συγκινητική μέρα» με την έγκριση του εμβολίου

 

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παράδοση των πρώτων δόσεων του εμβολίου μόλις πάρουμε το πράσινο φως από την ΕΕ» είπε ο πρόεδρος της γερμανικής BionTeck, Ουγκούρ Σαχίν. «Αυτή η μέρα είναι συγκινητική για εμάς στην BionTech. Είμαστε ευτυχείς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ώστε να παραδώσουμε το πρώτο εμβόλιο στην Ευρώπη που θα συμβάλει στην μάχη ενάντια σε αυτή την καταστροφική πανδημία» συνέχισε ο Γερμανός.

 

 

Έτοιμη για την παράδοση του εμβολίου η Pfizer

 

«Αν η Κομισιόν δώσει την έγκριση, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παράδοση των εμβολίων στα σημεία όπου έχουν υποδείξει οι κυβερνήσεις ανά την ΕΕ» σημείωσε από την πλευρά του ο Αλμπέρ Μπουρλά, γενικός διευθυντής της αμερικανικής Pfizer.

 

 

Ο EMA σύστησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χορηγήσει τώρα μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας, η οποία θα δώσει το «πράσινο φως» στις πρωτεύουσες της ΕΕ να αρχίσουν τη χορήγηση του εμβολίου. Αυτή η επίσημη εξουσιοδότηση αναμένεται να διαρκέσει άλλες δύο ημέρες. Η σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τη χρήση του εμβολίου είναι σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών. «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μόλις εξέδωσε μια θετική επιστημονική γνώμη σχετικά με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω από την Κομισιόν μια απόφαση μέχρι το βράδυ», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.