Ε.Ε. – Pfizer/BioNTech: Συμφωνία προμήθειας 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου

Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί εντός ολίγων ωρών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων που προβλέπει την αγορά 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου κατά του ιού Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer/BioNTech, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

 

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Pfizer/Biontech επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

 

«Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισ. δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιου τύπου συμβόλαιο παγκοσμίως
Νωρίτερα, Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις Pfizer/BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισ. δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως.

 

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι το τρίτο συμβόλαιο ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.