Στιβ Τζομπς: Ο ιδιοφυής συνιδρυτής της Apple φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή το 2011

Ο Τζομπς υπήρξε, ακόμη, εμπνευστής των καινοτόμων προϊόντων iPod (2001), iPhone (2007) και iPad

Ο Στιβ Τζομπς, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με τον τεχνολογικό κολοσσό της Apple, τον οποίο συνίδρυσε με τον Στιβ Βόζνιακ, «έφυγε» σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια.

 

 

Ο Τζομπς υπήρξε, ακόμη, εμπνευστής των καινοτόμων προϊόντων iPod (2001), iPhone (2007) και iPad (2010).

Το 1972 ο Τζομπς γράφτηκε στο Κολέγιο Ριντ του Όρεγκον, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του ύστερα από έξι μήνες για να δουλέψει για λίγο στην Atari ως σχεδιαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών
Σύντομα τα εγκατέλειψε όλα κι έφυγε για την Ινδία, όπου εντρύφησε στον Βουδισμό, προκειμένου να βρει το νόημα της ζωής…

Το 1974 επέστρεψε στην Καλιφόρνια, όπου είχε την ιδέα της εμπορικής εκμετάλλευσης μιας εφεύρεσης του φίλου και συνομηλίκου του Στιβ Βόζνιακ, που εργαζόταν στη Hewlett-Packard (HP).

Η ίδρυση της Apple

Την Πρωταπριλιά του 1976, οι δυο φίλοι ίδρυσαν την εταιρεία Apple, με σήμα το δαγκωμένο μήλο, και κατάφεραν να κάνουν προσιτή και αποδεκτή τη νέα τεχνολογία των προσωπικών υπολογιστών, με τον Apple I, στην αγορά και τις επιχειρήσεις.

Το τρομερό εμπορικό δαιμόνιο, αλλά και το επικοινωνιακό χάρισμα που διέθετε, σε συνδυασμό με την ιδιοφυΐα του και τις απίστευτες ικανότητες του Βόζνιακ, οδήγησαν την Apple στην κορυφή και τους δύο φίλους στη λίστα των πολυεκατομμυριούχων προτού καν συμπληρώσουν τα 30 τους χρόνια.

O Τζομπς είχε την πρώτη και την τελευταία λέξη όσον αφορά στο σχεδιασμό των συσκευών και την αίσθηση που δίνουν, πιστεύοντας ότι «η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί».

Από το 2004 ο Τζομπς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία οδήγησαν στην παραίτησή του τον Αύγουστο του 2011 από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, παραδίδοντας τα ηνία της εταιρείας στον άμεσο συνεργάτη του Τιμ Κουκ.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Οκτωβρίου 2011.