Μισάνθρωπος: Ο Πέτερ Στάιν σκηνοθετεί τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 19 Απριλίου

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος θα σκηνοθετήσει τον Απρίλιο την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του Αλσέστ.

Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 19 Απριλίου.

asilis

 

Λίγα λόγια για το έργο

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το ΔΘΠ, υποδέχεται ένα από τα εμβληματικότερα έργα του σπουδαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες ηθών των τελευταίων αιώνων.

Περίπου 360 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο. Ακόμη και σήμερα, ο μισάνθρωπος Αλσέστ -απόλυτα δικαιολογημένα- θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων.
Θα ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες θα επέφερε αυτή του η συμπεριφορά.

olia_lazaridoy

Ο Μισάνθρωπος σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν ανέβηκε στο Παρίσι το 2018 και έκανε δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ από 19/04

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος»
τουΜολιέρου

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Λουΐζα Μητσάκου Σκηνοθεσία: Peter Stein Σκηνικά: Ferdin and Woegerbauer Κοστούμια: Anna Maria Heinreich Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Περούκες: Κωνσταντίνος Σαββάκης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: “ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ”

Ερμηνεύουν
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Γιωργής Τσαμπουράκης, Παρασκευή Δουρουκλάκη, Γιώργος Γλάστρας,
Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Ντάσκας, Νάνσυ Μπούκλη, Αχιλλέας Σκεύης, Θεοδόσης Τανής, Νικόλας Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Γιώργος Τριανταφύλλου
και η Όλια Λαζαρίδου στο ρόλο της Αρσινόη

Τα κοστούμια της παράστασης κατασκευάστηκαν στο Παρίσι, από το “Atelier Caraco Anezou”και είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη γαλλική παραγωγή.

Τα παπούτσια της παράστασης κατασκευάστηκαν από τον οίκο υποδημάτων“PompeiShoes”, στηΡώμη.

Οι περούκες των Αλσέστ, Φιλάντ και Ορόντ κατασκευάστηκαν από την“Audello teatro”,στοΤορίνο.