Η Amazon επενδύει στην Ελλάδα και ξεκινάει προσλήψεις

Ξεκινoύν οι προσλήψεις

 

Ήδη από πέρυσι τον Φεβρουάριο, η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα είχε βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Το αντικείμενο ήταν η δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, η οποία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services.

 

Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, όπως τόνιζε τότε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, παρέχονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, [email protected], AWS Shield και AWS WAF στην χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Η αμερικανική εταιρία, λοιπόν, ανήρτησε προ ημερών στην ιστοσελίδα της αγγελία για πρόσληψη στο νέο της γραφείο στην Αθήνα και αναζητά υπεύθυνο πωλήσεων (Digital Native Sales Account Manager), για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. «Έλα να χτίσουμε μαζί το μέλλον» είναι το μότο που χρησιμοποιεί η Amazon στην πρόσκληση για την κάλυψη της θέσης αυτή που ανοίγει στην Αθήνα, την οποία θα ακολουθήσουν κι άλλες, καθώς θα χτίζεται η ομάδα που θα έχει την εποπτεία των τριών αυτών χωρών.