Quantcast

Είκοσι ώρες στον αέρα: Η μεγαλύτερη επιβατική πτήση του κόσμου θα συνδέσει το Σίδνεϊ με το Λονδίνο

Η Qantas παρήγγειλε στόλο από ειδικά διαμορφωμένα Airbus

Όταν εγκαινιάστηκε το 1947, το αεροπορικό δρομολόγιο Σίδνεϊ-Λονδίνο διαρκούσε 58 ώρες και περιλάμβανε επτά στάσεις.

Ακόμα και σήμερα το ταξίδι είναι γνωστό ως «δρομολόγιο καγκουρό» αφού για να φτάσει κανείς πρέπει να πηδά από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. Στην καλύτερη περίπτωση απαιτείται μία ενδιάμεση στάση.

Αυτό όμως θα αλλάξει από το 2025, όταν η Qantas αρχίσει τις απευθείας πτήσεις, διάρκειας περίπου 20 ωρών, οι οποίες θα είναι και οι μεγαλύτερες επιβατικές πτήσεις του κόσμου.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι παρήγγειλε 12 ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα Airbus A350-100 με επιπλέον χώρο στα καθίσματα. Θα μεταφέρουν έως 238 επιβάτες, περίπου 100 λιγότερους από το σύνηθες για το συγκεκριμένο μοντέλο, χωρισμένους σε τέσσερις θέσεις: first, business, premium economy και economy.

«Τα Α350 και το Project Shine θα φέρουν οποιαδήποτε πόλη μια πτήση μακριά από την Αυστραλία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas Άλαν Τζόις. Είναι η «τελική λύση για την τυραννία της απόστασης» είπε σύμφωνα με το BBC.

Η επιστροφή στην κερδοφορία αναμένεται το οικονομικό έτος

Το γεγονός ότι η πυκνότητα των καθισμάτων θα είναι μικρότερη από το κανονικό, τα εισιτήρια πιθανότατα θα κοστίζουν περισσότερο από το κανονικό, θα γλιτώνουν όμως τους επιβάτες από αρκετές επιπλέον ώρες πτήσης, αναφέρει το Reuters.

Η Qantas ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι η ανάκαμψη των εσωτερικών πτήσεων και οι ενδείξεις βελτίωσης στα διεθνή ταξίδια μετά τη χειρότερη φάση της πανδημίας επέτρεψαν στην εταιρεία να επενδύσει στο μέλλον της. Η επιστροφή στην κερδοφορία αναμένεται το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Ιούκιο.

Στο νέο δρομολόγιο, οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε «χώρο ευζωίας»

Η ήδη Qantas προσφέρει 17ωρες, απευθείας πτήσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και το Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, καθώς και μεταξύ του Λονδίνου και του Ντάρβιν στη βόρεια Αυστραλία.

Στο νέο δρομολόγιο, οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε «χώρο ευζωίας» στο κέντρο του αεροπλάνου με χώρο για διατάσεις και άλλες ασκήσεις για ανακούφιση από την πολύωρη ακινησία.