Προεδρικό Μέγαρο: Δείπνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους

Οι παρόντες και το εκλεκτό μενού

Για το δείπνο έχουν λάβει πρόσκληση οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί χωρίς τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

 

Στο δείπνο δεν παρευρίσκεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για λόγους υγείας.

 

Παρόντες στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και οι υπουργοί που θα συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

 

 

Το art de la table στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου χρησιμοποιεί στοιχεία της ελληνικής φύσης καθώς μπαίνει η άνοιξη, με εντυπωσιακές συνθέσεις κλαδιών λεμονιάς και λεμονανθών στο τελείωμα των τραπεζιών.

 

Επιπλέον, στον χώρο έχουν τοποθετηθεί οι σημαίες των χωρών των υψηλών προσκεκλημένων, αλλά και ορισμένα λάβαρα ιστορικής σημασίας.

 

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν τοποθετηθεί το λάβαρο που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, αλλά και εκείνο που λέγεται πως έφτιαξε ο Παπαφλέσσας από τα άμφιά του κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

 

 

Το μενού της Ελληνικής Προεδρίας στους υψηλούς προσκεκλημμένους διά χειρός Λαζάρου

 

Οι πληροφορίες όλο το προηγούμενο διάστημα αναφέρουν πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου να επιμεληθεί το μενού που θα γευθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι, περίπου 45 τον αριθμό.

 

 

Η σφυρίδα -σήμα κατατεθέν των επίσημων δείπνων της Προεδρίας κατά το παρελθόν- αποκλείστηκε και οι προσκεκλημένοι θα γευθούν γεύσεις «ταπεινές» και μαζί καθαρές, ατόφιες, από την ελληνική θάλασσα. Το καλωσόρισμα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.