Υπεγράφη υπουργική απόφαση για τις Διεπαγελματικές Οργανώσεις από το Μ. Βορίδη

«ΑΝΟΙΓΕΙ» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ

Μετά από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά αναγνώρισης των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΕΔΟ), «ανοίγει» ο δρόμος για τη συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα.

Παράλληλα, θεσπίζεται το κυρωτικό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τυχόν παραβάσεις. Επίσης, τίθενται συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του σχετικού ευρωπαϊκού κανονισμού αναφορικά με συμφωνίες, αποφάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

Επίσης, με την υπουργική απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη δυνατότητα επέκτασης κανόνων των ΕΔΟ και σε μη μέλη τους και με αναλυτική μεταβατική διάταξη ρυθμίζονται τα θέματα αναγνώρισης και λειτουργίας των υπαρχουσών, καθώς και των υπό αναγνώριση ΕΔΟ.

Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται 8 μόλις ημέρες μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας με την οποία εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για τον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΔΟ)».