Βαρβιτσιώτης: Οι σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας είναι ισχυρές και παραμένουν διαχρονικές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη συναντήθηκε στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας- Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την παραδοσιακά ισχυρή σχέση των δύο χωρών, ενώ εξήρε και τη «σταθερά συνεχή υποστήριξη που παρέχει η Γαλλία στη χώρα μας τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου όσο και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στη στάση της Γαλλίας σχετικά με το Μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης και τη στήριξη της Γαλλικής Δημοκρατίας προς την ελληνική πλευρά.

«Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία. Οι σχέσεις μας είναι διαχρονικές και παραμένουν ισχυρές» έγραψε μετά τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρέσβης μετέφερε την πρόθεση της γαλλικής πλευράς για περαιτέρω συνεργασία και εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού.