Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Σε ποια ζητήματα θα αναφερθεί

ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοίού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςκατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις τρεις ΠΝΠ για τα μέτρα για τον κορωνοϊό αναμένεται να αναφερθεί στην προσοχή που πρέπει να δείξουν όλοι οι Ελληνες πολίτες το επόμενο διάστημα στην εφαρμογή των μέτρων, καθώς ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση της πανδημίας τους κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, ωστόσο θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι αν δεν τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα που είναι τώρα σε ισχύ, τότε η κυβέρνηση θα τα κάνει πιο αυστηρά.

Παράλληλα ο κύριος Μητσοτάκης θα κάνει εκτενή αναφορά στα πακέτα οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, αλλά και για το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται πως θα κατατεθεί επίσης στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός το πολύ δύο σελίδων. Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που κατατέθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός ήταν το 2012 επί κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ενδεικτική των προθέσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και η δήλωσή του την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για το «Βοήθεια στο σπίτι». Ανέφερε για τα μέτρα πως αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο θα το κάνουμε.

Χαρακτηριστικά είπε «Θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Θεωρώ ότι είμαστε εδώ πάντα να μπορούμε να διορθώνουμε και να παρεμβαίνουμε όταν βλέπουμε φαινόμενα τα οποία μας δημιουργούν προβληματισμό. Καλή ώρα παρενέβησαν η Περιφέρεια και ο Δήμος για να ελέγξουν το ζήτημα στη Νέα Παραλία, έγινε άμεσα μία παρέμβαση στις τράπεζες και με ειδικό spot -το οποίο έχει από χθες δοθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- εξηγούμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας γιατί δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν στις τράπεζες. Μάλιστα ζητούμε και τη συστράτευση των νεότερων γενιών, να βοηθήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να τους εξηγήσουν ότι μπορούν ορισμένες από τις πράξεις αυτές να τις κάνουν από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πίεση».