Παραιτήθηκε ο Μάρκου από Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου στο ΚΕΣΥ, ανακοίνωσε ο Κώστας Μάρκου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα είχε διατυπώσει χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας να ανακοινώσει ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα καταργείται το ΚΕΣΥ, μια και ο Μάρκου αρνήθηκε να παραιτηθεί, όπως του ζητήθηκε.

 

 

Μάρκου σε Κικίλια: Μην καταργήσετε το ΚΕΣΥ

 

Μιλώντας στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μάρκου κάλεσε τον υπουργό Υγείας να μην καταργήσει το ΚΕΣΥ κάνοντας λόγο για «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου».

 

 

«Μετά το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την κατάργηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι επί τεσσεράμισι χρόνια Πρόεδρος. Είναι το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου, με δεδομένο ότι εδώ και ένα χρόνο ο υπουργός Υγείας μου έχει ανακοινώσει μια και δεν ήταν αρεστή η παρουσία μου στην θέση του προέδρου. Σαν αποτέλεσμα δήλωσε ότι θα το καταργήσει. Σας δηλώνω από αυτό το βήμα ότι αύριο θα καταθέσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και καλώ τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να μην καταργήσει ένα θεσμό εξαιρετικά χρήσιμο και εξαιρετικά παραγωγικό», είπε ο κ. Μάρκου.

 

 

Απολογήθηκε ο Μάρκου
 

 

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και συγνώμη για τη συμπεριφορά του την προηγούμενη εβδομάδα λέγοντας ότι παρασύρθηκε επειδή άκουσε να του αποδίδεται η κατηγορία του διαπλεκόμενου. «Νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ για το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα μιλήσω ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ναι έχασα την ψυχραιμία μου και ζητάω συγνώμη γι’ αυτό. Την έχασα όταν άκουσα να με αποκαλούν διαπλεκόμενο και βουτηγμένο στην λάσπη. Η ένταση της έκφρασης μου και οι χειρονομίες μου έδωσαν την αφορμή για ερμηνείες που δεν ήταν στην πρόθεσή μου»

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ολα ξεκίνησαν όταν καθώς κατευθυνόταν στο βήμα της Βουλής ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Κώστας Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να τον απαξιώσει φωνάζοντας από κάτω «Τι να μας πει; Τα ίδια που είπε και ο Θανάσης Πλεύρης». Στο σημείο εκείνο του απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του ΚΙΝΑΛ, λέγοντάς του «δεν μπορείς να απαξιώνεις τον Κεγκέρογλου εσύ, που το μέλος της ΕΙΝΑΠ κ. Παπανικολάου σε κατήγγειλε επώνυμα για διαπλοκή όσο ήσουν στην επιτροπή για τους γενικούς γιατρούς».

 

 

Ο κ. Μάρκου του απάντησε με χυδαίο τρόπο «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που σας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ@@@@α σας ανοικτή …να», συνοδευόμενη από την αντίστοιχη χυδαία χειρονομία.