Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Η οικονομική διακυβέρνηση πρώτο θέμα στην ατζέντα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνέλθει σε διήμερη σύνοδο

Με συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και το ενεργειακό, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής.

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνέλθει σε διήμερη σύνοδο, όπου οι 27 ηγέτες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ε.Ε. προς την Ουκρανία. Στο τραπέζι της Συνόδου είναι και η ανταγωνιστικότητα, η ενιαία αγορά και η οικονομία, η ενέργεια, οι εξωτερικές σχέσεις και άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης.

Μάλιστα, για το μείζον αυτό θέμα συζήτησαν προχθές ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας, στο επίκεντρο της συζήτησης, πέρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την οικονομία, βρέθηκε η αναγκαιότητα «ταχείας εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής Ε.Ε. του περασμένου Φεβρουαρίου, με στόχο μια ευρωπαϊκή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr