Μητσοτάκης στη Βουλή: Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης θα καταρρεύσει καθώς όσα ισχυρίζεται η Τουρκία είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΙΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης θα καταρρεύσει πολύ σύντομα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται. «Έχει δυνατούς και σωστούς συμμάχους και αυτό μας δίνει πρόσθετη δύναμη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα σταθεί ενωμένη στο πλευρό της Ελλάδας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τα κείμενα που επικαλείται η Άγκυρα δεν παράγουν νομικό αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να κυρωθούν όπως είπε. «Όχι μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα, καταργώντας από τον χάρτη ελληνικά νησιά, αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση». Πρόσθεσε δε, ότι ΗΠΑ, Ρωσία, Αίγυπτος και Ισραήλ καταδίκασαν τη στάση της Τουρκίας.

Τόνισε ακόμη πως η Ελλάδα βρέθηκε και στο παρελθόν σε «καταιγίδες και φουρτούνες» αλλά όπως είπε πάντα τις ξεπερνούσε έχοντας πάντα για πυξίδα το διεθνές δίκαιο.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του προέδρου της Βουλής της Λιβύης στην Αθήνα.