Την Τρίτη (10/12) θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τρίτη (10/12) προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα κόμματα για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και για τις επόμενες κινήσεις.

Η σύγκληση του Συμβουλίου είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αμέσως τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στο Λονδίνο. «Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το Συμβούλιο, το οποίο είχε ζητηθεί από σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα, θα διεξαχθεί στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων με αποκορύφωμα την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Λιβύης – Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες, εξέλιξη που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αθήνας.

Τα κόμματα επί του παρόντος κρατούν στάση αναμονής μέχρι την πραγματοποίηση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής καθώς θέλουν πρώτα να ενημερωθούν θεσμικά ώστε να τοποθετηθούν για τις εξελίξεις καθώς και να συμβάλλουν στη χάραξη μία ενιαίας στάση στο κρίσιμο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.