Μετά το Πάσχα σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Το έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Μαΐου, σε διαβούλευση το νομοσχέδιο.

 

Τίθεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τα ζώα συντροφιάς, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

Το νέο νομοσχέδιο, όπως παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, προ διμήνου έλαβε τη θερμή υποδοχή και στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών σωματείων και ομοσπονδιών.

 

 

Βασική πρόβλεψη του νομοσχεδίου είναι η υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς με δυνατότητα σε όλους τους ιδιοκτήτες να προβούν στην αναπαραγωγή τους αλλά μόνο για μία φορά. Ως κίνητρο για τους επιμελείς ιδιοκτήτες ζώων θεσπίζεται η μείωση έως και κατά 10% στα δημοτικά τέλη ή και η παραχώρηση από τους δήμους Voucher για σήμανση, καταγραφή και στείρωση, ενώ αυστηροποιούνται περαιτέρω τα πρόστιμα για την κακοποίηση.

 

 

Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πριν από λίγες ημέρες, επισκέφτηκε καταφύγιο περίθαλψης αδέσποτων στην Ηλιούπολη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων και υιοθέτησε μάλιστα τον Peanut, τον σκύλο που γνώρισε εκεί και έκτοτε ζει στο Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνοντας την δέουσα προσοχή από όλους.

 

 

Επίσης, άλλη μια πράξη που έδειξε το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα αδέσποτα ζώα είναι η συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Πλάνα με Ουρά.