Η ΝΔ ζητά αποπομπή Κασιμάτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η κυβέρνηση ζητά την αποπομπή της Νίνας Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτάς της «επίμαχης» ανάρτησής της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προκάλεσε σάλο.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής αποκάλεσε τους αστυνομικούς με το γνωστό σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» σε σχόλιό της στο Facebook.

«Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία, αλλά και για την Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχετικά με το σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη.

Η βουλευτής Β’ Πειραιά -κάτω από ένα screenshot από το δελτίο της ΕΡΤ- στο οποίο αναγραφόταν λανθασμένα η Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το επίμαχο σχόλιο:«Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι».

Μάλιστα η κυρία Κασιμάτη επανήλθε με νέο σχόλιο, τονίζοντας ότι αστειευόταν και επιτέθηκε στην «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Η ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας Κασιμάτη, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο σύνθημα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Μάλιστα, καλεί τους αρμόδιους θεσμούς «να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την αστυνομία και τους αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», αλλά και την κ. Κασιμάτη «να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της».

«Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Τον αποτροπιασμό, την οργή αλλά και τη θλίψη τους εξέφρασαν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, για το σχόλιο της βουλευτού Β’ Πειραιά.

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως αφήνει «στην κρίση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας την κα Βουλευτή», αναφέρει η ανακοίνωση.