Χρυσοχοΐδης: «Εκκενώστε τις καταλήψεις εντός 15 ημερών»

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗ

Με μια ανακοίνωση, ο υπουργός ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλεί να εκκενωθούν οι καταλήψεις.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που πρόκειται για αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά τα υπό κατάληψη κτίρια, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις καταλήψεις αναφέρει:
«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Πριν από την ανακοίνωση, ο ίδιος είχε δώσει σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ακραίας καταστολής. «Η εποχή της ανοχής της βίας τελείωσε», υπογράμμιζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία έκανε αναφορά και στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων «που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν».