Σε καφετέρια της Λαμίας το πρώτο πρόστιμο για πελάτη και ιδιοκτήτη

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η «ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ»

Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται από την Τρίτη, χωρίς περιθώρια «άφεσης αμαρτιών» για καπνιστές και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Το τηλεφωνικό νούμερο επώνυμων καταγγελιών 1142 που δεν έχει κλείσει ακόμη 24ωρο λειτουργίας, κάλεσε πελάτης καφέ στη Λαμία για να ενημερώσει ότι δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος. Κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και αστυνομικούς έσπευσαν άμεσα στο κατάστημα και διαπίστωσαν την παράβαση.

Αμέσως επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ στον καπνιστή πελάτη, ενώ 500 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει και ο ιδιοκτήτης του καφέ, που δεν φρόντισε για την εφαρμογή του νόμου. Όποιος καλέσει τον αριθμό 1142, μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας. Σημειώνεται πως οι καταγγελίες πρέπει να είναι επώνυμες.

Όπως γίνεται γνωστό, ο καπνιστής που ζητά βοήθεια, θα δίνει τα στοιχεία του και μέσα σε 48 ώρες, Επαγγελματίας Υγείας αναλαμβάνει να ενημερώσει και να τον καθοδηγήσει σε κάποιο Ιατρείο διακοπής καπνίσματος. Επίσης, κάθε πολίτης θα μπορεί να καταγγείλει παραβάσεις αρκεί να δίνει το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και εφόσον διαθέτει, το email του.