Έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης – Απελάθηκε ο Λίβυος Πρέσβης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης ύστερα από πρόσκληση, για να επισκεφτεί τη Βουλή.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της βουλής της Λιβύης που ελέγχεται από δυνάμεις αντίπαλες του κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία υπέγραψε την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία. Μάλιστα, η βουλή της Λιβύης απέρριψε την εν λόγω συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρόσκληση στον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης είχε απευθυνθεί πριν τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, ωστόσο η αποδοχή της πρόσκλησης τη δεδομένη χρονική στιγμή και η παρουσία του στην Αθήνα αυτέ τις ημέρες, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και σίγουρα θα στείλει ένα επιπλέον μήνυμα για την έλλειψη νομιμοποίησης της συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας.

Εντωμεταξύ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σήμερα απελαύνεται ο Λίβυος πρέσβης από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, έχει ήδη γίνει και αναμένονται ανακοινώσεις. Η απέλασή του θεωρείται δεδομένη και θα του δοθεί περιθώριο δύο ημερών για να φύγει από τη χώρα. Η απέλασή του ήρθε ως απάντηση της Αθήνας στην άρνησή του να δώσει στην ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία.