Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Σχέδιο Μητσοτάκη για 360 έργα και «μήνυμα» στην Τουρκία – Η στρατηγική της κυβέρνησης για ανάπτυξη στην περιοχή

Κομβικός ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης

Λιγότερες από εκατό ημέρες -με βάση οποιοδήποτε σενάριο- μας χωρίζουν πλέον από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει πλέον το κέντρο βάρους της δημόσιας παρουσίας του στις περιοδείες ανά την επικράτεια.

Σε αυτές θα εκπέμπει σταθερά το πολιτικό μήνυμα για ανανέωση της λαϊκής εντολής και καθαρής πρωτιάς της Ν.Δ. στις εκλογές και νίκη με αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες, ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στο μεταρρυθμιστικό της έργο.

Το σχέδιο

Μετά την Πάτρα, τον Νοέμβριο, και την Τρίπολη και τη Θεσσαλονίκη (μαζί με την Ημαθία), τον Δεκέμβριο, ακολούθησε η Θράκη, όπου ο πρωθυπουργός παρουσίασε το στρατηγικό του πλάνο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με ορίζοντα το 2030. Το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιλαμβάνει περισσότερα από 360 έργα στο διάστημα αυτό, κόστους 6,8 δισ. ευρώ: Σύγχρονα δίκτυα και υποδομές με 92 έργα ύψους 3,8 δισ., αγροτική παραγωγή και πράσινη μετάβαση με 100 έργα που αθροίζουν 2,07 δισ., επένδυση και αξία στην περιοχή με εννέα έργα 34,5 εκατ. ευρώ και δέκα στρατηγικές επενδύσεις 4,8 δισ. και, τέλος, με 165 έργα για τα οποία θα δαπανηθούν 938 εκατ., για τον τέταρτο άξονα, που τιτλοφορείται «Δίπλα σε κάθε πολίτη και ποιότητα ζωής».

 

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr