Προς δεύτερη εβδομάδα πτώσης το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό WTI διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 104 δολ/βαρέλι αφού πρώτα έκανε βουτιά 6% στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις

Προς δεύτερη εβδομάδα πτώσης οδεύει το πετρέλαιο για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο, εξαιτίας των φόβων για παγκόσμια ύφεση.

 

Το αμερικανικό αργό WTI διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 104 δολ/βαρέλι αφού πρώτα έκανε βουτιά 6% στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κοντά στο 5% αυτή την εβδομάδα και οι τιμές αναμένεται να καταγράψουν τις πρώτες μηνιαίες απώλειες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ράλι του πετρελαίου αντιστράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λόγω της κλιμακούμενης ανησυχίας για παγκόσμια επιβράδυνση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες, όπως η Federal Reserve, αυξάνουν τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό. Οι τιμές υποχώρησαν σημαντικά, παρά τις ενδείξεις ότι βραχυπρόθεσμα οι αγορές ενέργειας θα παραμείνουν περιορισμένες, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και τα εφοδιαστικά προβλήματα επιμένουν.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, το συμβόλαιο του WTI παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 104,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο για το μπρεντ υποχώρησε 0,1% στα 109,91 δολάρια ανά βαρέλι.