Ηράκλειο: Ταξιτζής πάτησε γκάζι και παρέσυρε αστυνομικό

Το επεισόδιο συνέβη γύρω στη μία τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» - Τρεις αστυνομικοί εντόπισαν οδηγό ταξί, εκτός πιάτσας, να προσπαθεί να πείσει τουρίστα να επιβιβαστεί για να τον μεταφέρει

Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος που έκαναν τα ξημερώματα αστυνομικοί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, με στόχο των εντοπισμό παραβάσεων όπως η υποκλοπή μεταφορικού έργου και η άγρα πελατών.

Ένας ταξιτζής, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, τραυμάτισε δύο αστυνομικούς. Ειδικότερα, πάτησε γκάζι, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον ένα ενώ λίγο νωρίτερα, επιχειρώντας να εμποδίσει τη γυναίκα αστυνομικό που προσπάθησε να του πάρει τα κλειδιά, την τραυμάτισε στο χέρι κλείνοντας το τζάμι.

Το επεισόδιο συνέβη γύρω στη μία τα ξημερώματα στον αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης». Ο έλεγχος έγινε γύρω στη μία τα ξημερώματα, καθώς τρεις αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό ταξί, εκτός πιάτσας, να προσπαθεί να πείσει τουρίστα να επιβιβαστεί για να τον μεταφέρει στον προορισμό του.

Όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν στον έλεγχό του, ο ταξιτζής αντέδρασε και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άρχισε να φωνάζει και έσπρωξε τον έναν αστυνομικό από τους τρεις, ενώ μπήκε στο αυτοκίνητό του, με σκοπό τη διαφυγή. Η επικεφαλής αστυνομικός έβαλε το χέρι της από το παράθυρο του οδηγού και προσπάθησε να του πάρει τα κλειδιά, αλλά εκείνος έκλεισε το τζάμι τραυματίζοντάς την ελαφρά. Αμέσως μετά πάτησε το γκάζι και άνοιξε ταχύτητα, τραυματίζοντας, επίσης ελαφρά, τον τρίτο αστυνομικό στο αριστερό του πόδι και στη μέση.

Ο τελευταίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για έλεγχο και πρώτες βοήθειες, ενώ ο 66χρονος οδηγός του ταξί συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της αντίστασης, της απειλής, της επικίνδυνης οδήγησης και της άγρας πελατών.