«Το drag είναι τέχνη, είναι δικαίωμα»: Κέβιν Μπέικον και Κίρα Σέντγουϊκ χορεύουν κατά του anti-drag νόμου

«H απαγόρευση του drag είναι κακό κάρμα»

Viral έχει γίνει ένα βίντεο με τον Κέβιν Μπέικον και την σύζυγό του Κίρα Σέντγουϊκ να χορεύουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαγορεύσεις των drag shows στις ΗΠΑ.

Ο πρωταγωνιστής του Footloose, Κέβιν Μπέικον και η σύζυγός του είναι οι τελευταίοι celebrities, που μιλούν ανοιχτά για τα drag shows μετά και την νομοθεσία στο Τενεσί που ζητά την απαγόρευσή τους.

Την Κυριακή ο Κέβιν Μπέικον δημοσίευσε ένα βίντεο με τον ίδιο και την Κίρα Σέντγουϊκ, να χορεύουν υπό τους ήχους του τραγουδιού της Τέιλορ Σουίφτ «Karma» και να φορούν μπλουζάκια με το σύνθημα «Το drag είναι τέχνη και το drag είναι δικαίωμα».

Στη λεζάντα του βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 1,3 εκατομμύρια φορές ο Κέβιν Μπέικον έγραψε: «Οι απαγορεύσεις των drag είναι κακό κάρμα. Αυτήν τη στιγμή, οι ερμηνευτές και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα χρειάζονται τη βοήθειά μας» συστήνοντας στους followers να ακολουθήσουν την καμπάνια με το hashtag #DragIsARright.

Το Τενεσί ήταν η πρώτη πολιτεία που ψήφισε σχετικό νομοσχέδιο τον περασμένο μήνα, απαγορεύοντας τις «παραστάσεις καμπαρέ ενηλίκων» σε δημόσιο χώρο ή σε μέρη όπου μπορεί να παρακολουθήσουν παιδιά.

Οι παραβάτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για πλημμέλημα ή ακόμα και κακούργημα.

 

@kevinbacon Drag bans are bad karma. Right now, drag performers and the LGBTQIA+ community need our help. Tap the link in my bio to shop the #SixDegreesOfKB campaign supporting the @aclu Drag Defense Fund in the nationwide effort to protect creative expression or make a gift. #DragIsARight ♬ Karma – Taylor Swift