Εύη Φραγκάκη: «Αν ανοίξουν τα στόματα στον χώρο της δημοσιογραφίας, θα κλείσουν πολλοί όμιλοι»

«Με στεναχωρούσε πολύ το ότι έβλεπα να υπάρξει εξέλιξη σε ανθρώπους που είχαν κάποιες “πλάτες”, ενώ εγώ δεν είχα»

Στην κάμερα του «Πρωινό Μας» μίλησε η Εύη Φραγκάκη και άνοιξε τα χαρτιά της μιλώντας για την εμπειρία της στον χώρο των media αλλά και το φαινόμενο των παρενοχλήσεων και των ανήθικων προτάσεων.

«Δεν μου αρέσει αυτός ο “fake πόλεμος”, του τύπου να βγω να κατακεραυνώσω την άλλη εκπομπή που έκανε ή είπε κάτι. Με το να ασχοληθώ με το τι κάνει ο απέναντι, είτε είναι ψυχαγωγία είτε ενημέρωση, τι θα κερδίσω;», αναφέρει η Εύη Φραγκάκη.

«Έχω ζήσει κατά κόρον τον ανταγωνισμό. Ζούσα τα στραπάτσα, τα θεωρούσα και λίγο φυσικά, γιατί ήξερα ότι μπαίνω σε έναν χώρο που δεν υπάρχει πολλή δικαιοσύνη και φιλική διάθεση. Με στεναχωρούσε πολύ το ότι έβλεπα να υπάρξει εξέλιξη σε ανθρώπους που είχαν κάποιες “πλάτες”, ενώ εγώ δεν είχα. Εμένα οι γονείς μου ήταν εκπαιδευτικοί, δεν μπορούσα ξαφνικά να γεννηθώ από στελέχη τηλεόρασης», περιγράφει αμέσως μετά η δημοσιογράφος.

«Ανταγωνισμό έχεις από την ώρα που μπαίνεις στον χώρο της τηλεόρασης, με το καλημέρα», τονίζει η Εύη Φραγκάκη.

Απάντησε επίσης αν έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας της σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας της.

«Αν έβγαινε ποτέ το #metoo στον χώρο της δημοσιογραφίας, θα έκλειναν πολλοί όμιλοι. Γι’ αυτό νομίζω ότι δεν βγήκε κιόλας. Οι άνθρωποι στα δημοσιογραφικά έχουμε μάλλον αντιληφθεί ότι είναι μέρος της καθημερινότητας. Έχει τύχει να μην προχωρήσω ή να μην εξελιχθώ περαιτέρω σε κάτι, γιατί καταλάβαινα ότι οι ορέξεις του τάδε διευθυντή ήταν κάποιες άλλες. Δεν μου το ‘πε ποτέ όμως ευθέως κανείς, το κατάλαβα εγώ μετά», παραδέχεται η Εύη Φραγκάκη.