Πέθανε σε ηλικία 103 ετών ο πατέρας του Στίβεν Σπίλμπεργκ

ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Καταξιωμένος ήταν ο πατέρας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών.

 

 

Πέθανε σε ηλικία 103 ετών, ο Άρνολντ Σπίλμπεργκ, ο πατέρας του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.

 

 

Ο υπερήλικας πατέρας του σκηνοθέτη των κινηματογραφικών blockbuster, Στίβεν Σπίλμπεργκ, απεβίωσε από φυσικά αίτια στο σπίτι του την Τρίτη 25 Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Variety, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ήταν στο πλευρό του πατέρα του τις τελευταίες του στιγμές. «Είσαι η εστία. Είσαι το σπίτι μας» φέρεται να του είπε λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

 

 

Ο πατέρας του Στίβεν Σπίλμπεργκ και η καριέρα του στην τεχνολογία

 

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τα επιτεύγματα του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην General Electric και ασχολήθηκε με την δημιουργία των πρώτων υπολογιστών, αλλά και σειράς άλλων ηλεκτρονικών μηχανημάτων.

 

 

«Όταν βλέπω ένα Playstation, όταν κοιτάζω ένα κινητό τηλέφωνο – από τη μικρότερη αριθμομηχανή ως ένα iPad – κοιτάζω τον μπαμπά μου και λέω, “ο μπαμπάς μου και μια ομάδα από ιδιοφυΐες το ξεκίνησαν αυτό».

 

 

Εκτός από τον Στίβεν Σπίλπεργκ, ο Άρνολντ είχε αποκτήσει τρεις κόρες, την Αν, τη Νάνσι και την Σου. Σε κοινή τους δήλωση τα παιδιά του ανέφεραν πως ο πατέρας τους τους έμαθε «να αγαπούν την έρευνα, να επεκτείνουν το μυαλό τους, να κρατούν τα πόδια τους στο έδαφος, αλλά να κοιτούν ψηλά προς τα αστέρια».

 

 

Η ιστορία του πατέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ

 

Ο πατέρας του Στίβεν Σπίλμπεργκ γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1917 στο Σινσινάτι των ΗΠΑ και γρήγορα έδειξε το πάθος του για την μάθηση και την καινοτομία. Στα 6 του μόλις, μετέτρεψε την σοφίτα του σπιτιού του σε ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο και μηχανευόταν εκεί εφευρέσεις, όπου προσκαλούσε φίλους για να τους τις παρουσιάσει.

 

Στα 12 έστησε τον δικό του αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό, από όπου άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο για να μοιράζεται τις ιστορίες του με ξένους στα ραδιοκύματα. Η αγάπη του για τις ιστορίες είναι κάτι που πέρασε στα παιδιά του και δη στον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.

 

 

«Έκανε φίλους από το ραδιόφωνο. Άκουσε ανθρώπους και ιστορίες που δεν φανταζόταν ότι υπήρχαν. Συνδέθηκε με ξένους και αυτή η συνήθεια είναι κάτι που κράτησε στη μετέπειτα ζωή του, συχνά κάνοντας φίλους στο δρόμο, σε μια καφετέρια ή στο τραπέζι δίπλα του» δήλωσε η κόρη του Σου.

 

 

Μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Άρνολντ παντρεύτηκε την Λέα Πόσνερ και έναν χρόνο αργότερα, το 1946, απέκτησαν τον πρώτο τους γιο, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Άρνολντ επέστρεψε στο πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.

 

 

Η αναγνώριση του έργου του Στίβεν Σπίλμπεργκ

 

Το 1949 εργάστηκε στην RCA, στο Νιου Τζέρσι και με μια ομάδα ειδικών εργάστηκε πάνω στον πρώτο εμπορικό και επαγγελματικό υπολογιστή. Το 1956 εντάχθηκε στην τάξη της General Electric και βοήθησε στην ανάπτυξη των υπολογιστικών συστημάτων GE-200, που χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο σε τράπεζες. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, του απονεμήθηκε το βραβείο του πρωτοπόρου του Ινστιτούτου Ηλεκτρολογικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής.

 

 

Το 2012, ο πατέρας του Στίβεν Σπίλμπεργκ αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτου του ιδρύματος Σόαχ, του πανεπιστημίου της Νότιας Καλοφόρνιας για την προσφορά του στην ανθρωπότητα μέσω της τεχνολογίας, αλλά και τα χρόνια της καθοδήγησης, της έρευνα και της οργάνωσης μαρτυριών του Ολοκαυτώματος.

 

 

Στα 101 του έτη η GE είχε κάνει ειδικό αφιέρωμα στο έργο του και στη συμβολή του.