Λεονάρντο Ντι Κάπριο: $1.300.000 για πορτρέτο του «Λίο»

Σε δημοπρασία σπάνιο πορτρέτο του Ντάμιεν Χιρστ

Είναι από τα πρόσωπα των ημερών. Ό,τι και να κάνει, αυτό τουλάχιστον το φεγγάρι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, γίνεται viral. Πηγαίνει στις Κάννες, όλοι θέλουν να μάθουν με ποια (ηθοποιό-μοντέλο), πρώην ή επόμενη (σύντροφό του), θα εμφανιστεί. Θα τον αποθεώσουν για το ταλέντο του. Για τις επιλογές του. Το ντύσιμό του. Και τώρα που ένα πορτρέτο του περιζήτητου καλλιτέχνη Ντάμιεν Χιρστ πωλήθηκε για 1.300.000 δολάρια σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό, ο «Λίο» αποδεικνύεται πως είναι και ο βασιλιάς Μίδας που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός.

Θα τον θέλατε στο… σαλόνι σας; Ποιος δεν θα ήθελε να ξυπνάει, να τρώει, να κοιμάται και να βλέπει ένα έργο τέχνης που δημιουργεί διαφορετικούς συνειρμούς; Ο αγοραστής του έργου είναι σήμερα πιο χαρούμενος από ποτέ. Ο συλλέκτης έργων τέχνης, Κριστιάν Λέβετ, δώρισε το συγκεκριμένο έργο για να πουληθεί στη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στη δημοπρασία του επίσημου γκαλά του amfAR, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την έρευνα για το AIDS. Πότε και πώς το απέκτησε όμως, για να γνωρίζουμε καλύτερα το… σενάριο; Το 2016 σε ένα πάρτι του βραβευμένου με Oscar ηθοποιού στο Σεν Τροπέ.

Είναι ένα χρωματιστό έργο σε καμβά που αποτελεί δημιουργία από τη διάσημη σειρά του Ντάμιεν Χιρστ με τίτλο «Spin Painting» ή όταν τα χρώματα… χορεύουν. Ένας σπάνιος πίνακας που σχεδιάστηκε το 2016 και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς φέρει και την υπογραφή του Βρετανού καλλιτέχνη, όπως και του σταρ που έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό μέσα από τη σπαρακτική του ερμηνεία στην ταινία «Τιτανικός».

Για την ιστορία, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο βρέθηκε στη δημοπρασία για καλό σκοπό -περιλάμβανε λάιβ εμφανίσεις από ζωντανούς μύθους, όπως η Γκλάντις Νάιτ, αλλά και μία Aston Martin προς πώληση, ανάμεσα στα έργα τέχνης για συλλέκτεςκαι συνοδευόταν από τη μητέρα του Ιρμελίν Ιντενμπίρκεν. Ούτε την Τζίτζι Χαντίντ ούτε την Ιρίνα Σάικ. Λίο σε καμβά; Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

 

*Σάντυ Τσαντάκη/Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή τη Δευτέρα 29 Μαΐου