Άλεκ Μπάλντουιν: Αποσύρονται οι κατηγορίες εναντίον του για την τραγωδία στα γυρίσματα ταινίας

Το θανατηφόρο περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2021

Αποσύρονται οι ποινικές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που είχαν απαγγελθεί στον Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς στα στα γυρίσματα της ταινίας Rust τον Οκτώβριο του 2021.

Στον Άλεκ Μπάλγουιν είχαν απαγγελθεί δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το περιστατικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust στο Νέο Μεξικό.

Η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς έπεσε νεκρή από πραγματική σφαίρα που εκτοξεύτηκε από ένα όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουιν κατά τα γυρίσματα του Rust.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους ειδικούς εισαγγελείς του Νέου Μεξικού, Κάρι Μόρισεϊ και Τζέισον Λιούις, ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν νέα στοιχεία» για την υπόθεση, που απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

«Αυτή η απόφαση δεν απαλλάσσει τον κ. Μπάλντουιν από την ποινική ενοχή και ενδέχεται να απαγγελθούν εκ νέου κατηγορίες», συνέχισε η δήλωση, προσθέτοντας πως «Η έρευνά μας για παρακολούθηση θα παραμείνει ενεργή και συνεχής».

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση να αποσυρθεί η υπόθεση εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν και ενθαρρύνουμε την απόφαση για μία σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού δυστυχήματος», δήλωσαν οι δικηγόροι του Αλεκ Μπάλντουιν, Λουκ Νίκας και Άλεξ Σπίρο.

 

Άλεκ Μπάλντουιν: Ο θάνατος της Χάτσινς και οι κατηγορίες

Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορήθηκε τον Ιανουάριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον πυροβολισμό κατά λάθος της Χαλίνα Χάτσινς, κατηγορία που θα μπορούσε να επιφέρει έως και 18 μήνες ποινή φυλάκισης εάν καταδικαζόταν.

Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι πυροβόλησε από αμέλεια με ένα 45άρι Colt κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για μια σκηνή στο Bonanza Creek Ranch. Ο Άλεκ Μπάλντουιν υποστήριξε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη και δεν είχε ιδέα ότι το όπλο μπορεί να ήταν γεμάτο με πραγματικές σφαίρες.

Οι δικηγόροι του Άλεκ Μπάλντουιν παρουσίασαν πρόσφατα στοιχεία στους εισαγγελείς που επηρέασαν την απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τη διαδικασία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξαν τροποποιήσεις στο όπλο του πριν από τον πυροβολισμό, καθιστώντας πιο δύσκολη την υπόθεση για τις αρχές να αποδείξουν ότι ο Μπάλντουιν όντως τράβηξε τη σκανδάλη.

Η εισαγγελία θα αποσύρει τις κατηγορίες «χωρίς προκατάληψη», που σημαίνει ότι η υπόθεση θα μπορούσε να κατατεθεί εκ νέου αργότερα, ίσως με μειωμένες κατηγορίες εναντίον του.

Αυτή τη στιγμή ο Άλεκ Μπάλγουιν βρίσκεται σε γυρίσματα στη Μοντάνα, όπου η παραγωγή του «Rust» πρόκειται να ξαναρχίσει μετά από μια παύση 17 μηνών.

 

Με πληροφορίες του Variety