Το κομπολόι του Μητσοτάκη στο σφυρί για την «Ελπίδα»

Αντικείμενα διασήμων και ιστορικών προσωπικοτήτων συγκέντρωσε η Μαρίνα Βερνίκου για ευαίσθητους συλλέκτες

Η προχθεσινή βραδιά ήταν αφιερωμένη στην τέχνη, στον αθλητισμό, στην προσφορά. Για να δούμε από κοντά συγκεντρωμένους «θησαυρούς» για καλό σκοπό.

Ένα ροζάριο που έχει ευλογήσει ο Πάπας Φραγκίσκος. Τις παρτιτούρες του έργου «Θεότητες των Δασών», που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας. Το σκάκι του Γκάρι Κασπάροφ. Ένα λευκό πουκάμισο του Prince. Τo αγαπημένο κομπολόι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (προσφορά της Ντόρας Μπακογιάννη). Τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Ένα έργο του Τζεφ Κουνς…

 

Στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι είδαμε από κοντά όλα τα memorabilia που συγκέντρωσε η Μαρίνα Βερνίκου για την CREAID «Μemorabilia Collection», με συλλεκτικά αντικείμενα διασήμων και ιστορικών προσωπικοτήτων που επιμελήθηκε η Νατάλια Πρασίνου. Με φαντασία. Για να δούμε τον τόπο του… εγκλήματος και ένα αντικείμενο που έχει συναισθηματική αξία για την Αγγελική Νικολούλη. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τον Ανδρέα Παπανδρέου μαζί, στην ίδια φωτογραφία που φιγουράρει σε «κοινό» γραφείο. Θυμηθήκαμε αθλητές, Ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες, γνωστούς για την ευαισθησία τους κυρίως. Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β’ μέχρι την Ελένη Αρβελέρ, τον Ραφαέλ Ναδάλ, την Τζένιφερ Λόπεζ, τη Μαρινέλλα, την Άννα Βίσση, τη Σοφία Βεργκάρα, τη Ναόμι Κάμπελ…

Για καλό σκοπό

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Σωματείο «Ελπίδα» – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο. Μέχρι τις 10 Απριλίου μπορούμε όλοι να μπούμε στον ιστότοπο της CREAID για να κάνουμε την προσφορά μας. «Ό,τι γίνεται στα παρασκήνια μένει στα παρασκήνια», διαβάσαμε στην αίθουσα που θύμιζε σκηνή, με τον Πασχάλη να φωτογραφίζεται από τη σύζυγό του μπροστά στο δικό του «έκθεμα», την ίδια ώρα που η Χριστίνα Μπόμπα, ο Σάκης Τανιμανίδης, ο Τάκης Ζαχαράτος, έκαναν δηλώσεις στις κάμερες μαζί με την πρόεδρο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Μαρίνα Βερνίκου.

«Η ζωή και ενός μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι», διάβασα στον τοίχο την ώρα που έβγαινα από το «Μηχανουργείο» της «Τεχνόπολης», περπατώντας σε ένα πάτωμα-έργο τέχνης με γαλάζια και λευκά σύννεφα, μια νύχτα με πανσέληνο στην Αθήνα που ελπίζει, ονειρεύεται και αγκαλιάζει ακόμη.

 

*Σάντυ Τσαντάκη/Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή την Παρασκευή 7 Απριλίου