Πέθανε ο Μισέλ Δημόπουλος, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Ο Μισέλ θα είναι πάντα εδώ»

Ο Μισέλ Δημόπουλος ήταν ο άνθρωπος που κατά την περίοδο της θητείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής έδωσε διεθνές χαρακτήρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

«Ο Μισέλ θα είναι πάντα εδώ. Στο Ολύμπιον και στο λιμάνι, στις μεγάλες οθόνες και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στις κουβέντες, στα βιβλία και τα περιοδικά. Θα είναι ζωντανός, ευθυτενής, γελαστός, δίκαιος και πάντα έτοιμος να ξαναδεί και να μας δείξει τις υπέροχες ταινίες που λάτρευε, να μας κάνει να ανακαλύπτουμε το καινούριο και το ανήσυχο σινεμά σε κάθε μας βήμα» έγραψε στην επίσημη σελίδα του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετώντας τον Μισέλ Δημόπουλο.

 

 

Η ζωή και η καριέρα του Μισέλ Δημόπουλου

Ο Μιχάλης (Μισέλ) Δημόπουλος σπούδασε κινηματογράφο στη Γαλλία και ξεκίνησε την καριέρα του ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα «Αυγή» και στο περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος», τη δεκαετία του ’70.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από το 1992 ως το 2004 και επιμελήθηκε για δεκαετίες τις σπουδαίες επιλογές ταινιών στην ΕΡΤ.

Συνεργάστηκε με διάφορους εκδοτικούς οίκους, με ελληνικούς και ξένους κινηματογραφικούς φορείς, στο πλαίσιο της διοργάνωσης αφιερωμάτων σε γνωστούς κινηματογραφικούς δημιουργούς.

Ο Μισέλ Δημόπουλος ως διευθυντής του Φεστιβάλ, έκανε το Φεστιβάλ Διεθνές το 1992 και έξι χρόνια αργότερα, το 1998 το έφερε στο σπίτι του, στο Ολύμπιον.