«Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη» με προτομή του στο Γκάζι

Αποφασίστηκε ότι για τη δημιουργία της προτομής του αξέχαστου συνθέτη, που θα τοποθετηθεί στο πάρκο, ο δήμος θα προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό

Ένα πάρκο που θα φέρει το όνομά του και θα φιλοξενεί την προτομή του αφιερώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής και στη μνήμη του αείμνηστου, διεθνούς ακτινοβολίας, συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

 

Ύστερα από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, που εγκρίθηκε ομοφώνως από το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο χώρος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουτάδων, Πειραιώς και Ιεράς Οδού -κοντά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων-, στο Γκάζι, μετονομάζεται σε «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη» με προτομή του.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι για τη δημιουργία της προτομής του αξέχαστου συνθέτη, που θα τοποθετηθεί στο πάρκο, ο δήμος θα προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό. «Το χρέος μας προς τον οικουμενικό και σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη και την παρακαταθήκη του είναι τεράστιο.Η δική μας συμβολική απόδοση τιμής είναι αυτονόητη μπροστά στο φως και την αξία του. Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του είχε αναφέρει “σαν φύγω, η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Την Ακρόπολη, που έβλεπε μέσα από το σπίτι του, αποζητούσε ήδη προτού “φύγει”. Αυτή θα εξακολουθεί να ατενίζει…», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων ήδη από πέρυσι έδωσε, από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή την Τρίτη 25 Απριλίου