Όσκαρ: Στις 10 Μαρτίου 2024 η 96η τελετή απονομής των επόμενων βραβείων

Η Ακαδημία αποφάσισε να δοθούν τα βραβεία και πάλι τον Μάρτιο, αφού τα δύο τελευταία χρόνια, η τελετή, που έγινε τον συγκεκριμένο μήνα, σημείωσε σταθερή αύξηση της τηλεθέασης

Μπορεί οι συζητήσεις για τα Όσκαρ της φετινής χρονιάς να μην έχουν καταλαγιάσει, όμως η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έσπευσε να ανακοινώσει την ημερομηνία απονομής των επόμενων βραβείων, που θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

 

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Η Ακαδημία αποφάσισε να δοθούν τα βραβεία και πάλι τον Μάρτιο, αφού τα δύο τελευταία χρόνια, η τελετή, που έγινε τον συγκεκριμένο μήνα, σημείωσε σταθερή αύξηση της τηλεθέασης.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Η προθεσμία υποβολής για τις γενικές κατηγορίες συμμετοχής είναι η 18η Νοεμβρίου 2023. Η προκαταρκτική ψηφοφορία ξεκινά στις 18 Δεκεμβρίου και οι βραχείες λίστες θα ανακοινωθούν στις 21 Δεκεμβρίου.

Η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 16 Ιανουαρίου 2024, ενώ επισήμως η ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

Τα ετήσια Βραβεία Governors θα απονεμηθούν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και τα Sci-Tech Oscar την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.