Quantcast

Νέες παραστάσεις για το έργο «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά»

Νέες παραστάσεις φέρνει η μεγάλη επιτυχία του έργου του Μηνά Βιντιάδη, “ Ο αδελφός μου ο Αμαντέους” στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Όσοι, δεν πρόλαβαν να δουν τη συγκλονιστική Πέμη Ζούνη να ενσαρκώνει τη Νάνερλ Μότσαρτ, μαζί με τον ταλαντούχο Φοίβο Έλιο Μπέικο και τον εξαίρετο πιανίστα Διονύση Μαλλούχο στην ευρηματική σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου σε διπλές παραστάσεις στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.

 

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ.

Πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα.

Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο…

Τα παιδικά τους χρόνια, η ανέλιξη τους, η προσωπική ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ και η σχέση της με τον πατέρα και τον διάσημο αδελφό της, η εξέλιξη βήμα βήμα ενός μύθου, παρουσιάζονται σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής.

«Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία. Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια, η «αόρατη» Νάνερλ Μότσαρτ, μας παρουσιάζει τον αληθινό Αμαντέους,»υπογραμμίζει ο συγγραφέας του έργου.

Για τον Μηνά Βιντιάδη οι μεγάλοι συνθέτες της κλασικής μουσικής, η ζωή και το έργο τους, είναι μια πρόκληση. Κι είναι χαρούμενος γιατί ένας εμβληματικός χώρος, η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φιλοξενεί ένα έργο του “ μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία”, καταλήγει ο συγγραφέας, μιλώντας ,στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ