Μουσείο Μπενάκη: Οι επισκέπτες σκανάρουν τα εκθεσιακά αντικείμενα και ακούν ηχητική ξενάγηση με νέα εφαρμογή

Πώς οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν στο κινητό τους τις σχετικές πληροφορίες και να ακούσουν την ηχητική ξενάγηση μέσω QR Code

Το Μουσείο Μπενάκη είναι το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα που προχωρά σε συνεργασία με τη Smartify, μια πλατφόρμα αναζήτησης δεδομένων για μουσεία, εκθέματα και καλλιτέχνες.

 

Μαζί με τη δυνατότητα περιήγησης στις μόνιμες συλλογές με τη χρήση των QR Codes που είναι σε λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια σε τέσσερα από τα παραρτήματά του (Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Πινακοθήκη Γκίκα, Εργαστήριο Γιάννη Παππά και Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης), σήμερα, οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του με την εφαρμογή (application) SMARTIFY.

 

Η εφαρμογή stratify

Μέσω της εφαρμογής STRATIFY, οι επισκέπτες, μπορούν να σαρώσουν (scan) ένα εκθεσιακό αντικείμενο, να διαβάσουν στο κινητό τους τις σχετικές πληροφορίες, να ακούσουν την ηχητική ξενάγηση μέσω QR Code, ή να το αποθηκεύσουν και να το δουν αργότερα. Παράλληλα, η εφαρμογή SMARTIFY παρέχει πλήθος δυνατοτήτων στους χρήστες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η προβολή video που παρέχονται από το Μουσέιο, η κράτηση εισιτηρίου, κ.ά. ώστε να τους διευκολύνει και να συμβάλλει στη διάδοση του πολιτισμού.

Έχοντας σήμερα περάσει στη νέα ψηφιακή εποχή, το Μουσείο Μπενάκη ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες του κοινού του και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν ακόμα πιο διευρυμένους τρόπους περιήγησης στους χώρους του.